D.O.Rueda

Aquest 2020 hem començat a fer el que hem volgut batejar com el Wine Tour. Aquest tour l’organitzem des de CaixaBank juntament amb elBullifoundation i el seu prestigiós sommelier, Ferran Centelles, amb qui estem fent visites a diverses denominacions d’origen per oferir xerrades dirigides als hotelers, cellerers i professionals del sector del vi en general amb l’objectiu d’oferir-los pautes per potenciar la indústria vitivinícola.

Amb aquestes jornades es porta per tot el territori el projecte gastronòmic denominat la Bullipedia i, dins d’ell, un profund treball d’estudi sobre el vi plasmat al Sapiens del Vi, una obra de diversos volums sobre la qual hi ha estructurades les esmentades ponències.

 

Sapiens del Vi és un gran treball de recerca multidisciplinari, una tasca d’equip en la qual hi ha immersos experts d’àrees ben diferenciades però que conflueixen en la causa comuna: el vi. Periodistes, sommeliers, filòsofs, científics, catedràtics en viticultura són alguns dels experts que estan sumant esforços per tirar endavant aquesta enciclopèdia del vi que de moment, i després de dos anys i mig de feina, ha editat els seus tres primers volums.

 

Fins al moment s’han visitat diverses denominacions d’origen com són Ribera, Rueda, Bierzo, Ribeira Sacra i Priorat. Al llarg d’aquest 2020 la ruta acollirà altres destinacions a les quals fer arribar tot aquest coneixement.