Proyectos CaixaBank elBulliFoundation

Recerca, eficiència i innovació són tres paraules que sonen com un mantra cada cop que Ferran Adrià intenta explicar quin és l’objectiu d’elBulliFoundation. Des que el mític restaurant elBulli va tancar les portes com a restaurant aquestes tres paraules han acompanyat la tasca de Ferran i del seu equip al llarg de tots aquests mesos.

Aquesta tarda accionistes de l’entitat han pogut assistir a una conferència en la qual s’explicaven quins eren els projectes que CaixaBank i elBulliFoundation tenen entre mans arran de l’acord signat el juliol de l’any passat. Uns mesos que han servit per treure a la llum alguns dels projectes conjunts que han tingut com a eix principal aquestes tres paraules: recerca, eficiència i innovació.

En un primer moment Jordi Nicolau va presentar l’acord entre les dues entitats. Ferran, per la seva banda, va explicar l’essència d’elBulliFoundation amb el suport d’un vídeo en el qual s’explicava l’estructura de la fundació i els valors i el mètode que ha heretat del restaurant. La fundació té per objectiu fer recerca per ser més eficient quan s’implementa la innovació.

Projectes CaixaBank elBulliFoundation

A partir d’aquest moment es va donar pas a l’explicació de cadascun dels projectes que estan en marxa. D’una banda es va començar amb l’explicació del projecte d’emprenedoria en restauració. Aquest projecte, que té per objectiu ajudar els emprenedors del món de la restauració, ha estat el primer a donar fruits. El llibre Mise en place és el resultat d’aquesta feina. Un llibre que explica pas a pas com s’obre un restaurant, com es gestiona i com es fa que evolucioni.

Projectes CaixaBank elBulliFoundation

D’altra banda es va explicar el projecte que s’ha llançat juntament amb l’Obra Social “laCaixa”, EduCaixa i Disney. Un meravellós llibre anomenat T’ho explico a la cuina, on Ferran Adrià i personatges de Disney presenten receptes perquè pares i fills cuinin junts i involucrin els nens en els hàbits alimentaris saludables.

Projectes CaixaBank elBulliFoundation

Un tercer projecte que es va presentar va ser l’exposició sobre la història de la gastronomia que es durà a terme d’aquí a uns mesos a CosmoCaixa Barcelona. Una exposició que presentarà el recorregut de la gastronomia i que té com a meta ser molt experiencial i interactiva.

Projectes CaixaBank elBulliFoundation

L’últim projecte que es va presentar va ser AgroBank, una iniciativa que pretén ajudar el sector agrari a través de l’edició d’estudis i publicacions, el subministrament d’informació personalitzada sobre subvencions, ajuts o novetats del sector, la possibilitat de participar en jornades tècniques o la subscripció gratuïta a la revista AgroBank, entre d’altres.

En finalitzar l’acte Ferran va respondre a una sèrie de preguntes que els assistents van poder fer-li i es va servir un aperitiu al saló d’entrada de CaixaForum.