oferta bebidas restaurante

Descobreix com configurar la teva carta d’aigües, cafès i infusions.

Carta d’aigües

La carta d’aigües és un complement més que solen tenir alguns restaurants gastronòmics en ocasions comptades, per poder oferir un plus als clients arrodonint l’oferta gastronòmica, i ajuda també a sumar més punts de cara a inspeccions de guies gastronòmiques.

No hi ha dues aigües iguals. Els sommeliers i els cuiners reivindiquen cada vegada més les qualitats gastronòmiques de les aigües minerals. Atrevir-se a tastar-les com a acompanyants del menjar és una opció que els restaurants fan cada dia més fàcil amb les cartes d’aigües.

Per a crear la carta d’aigües haurem de conèixer les diferents classificacions, i no només si són amb gas o sense.

Classificacions

Les aigües embotellades es defineixen per característiques que atenen la forma d’extracció i l’anàlisi química.

La legislació espanyola n’estableix tres famílies: les aigües minerals naturals, que entre altres condicions s’han d’extreure de la profunditat del subsòl, han de ser estables en el temps i beneficioses per a la salut; les aigües de deu, que no han de complir necessàriament aquesta última condició; i les aigües potables preparades.

Quant al contingut en sals minerals, es classifiquen en una gradació que va de la mineralització molt feble a la forta, mentre que el que es coneix per duresa al·ludeix, en concret, a les sals de calci i de magnesi. Les aigües dures són més amargues, però calmen millor la set que les toves.

I l’estil d’una aigua són els minerals que predominen en la seva composició: sulfatades, clorurades, ferruginoses o sòdiques (o hiposòdiques).

A partir d’aquí, ja podem treballar en la carta.

Carta de cafès i infusions

Per a crear la nostra carta de cafès i infusions hem de tenir clar si el nostre concepte va encaminat a un estil o un altre: si tenim un restaurant amb poques taules i volem duplicar comensals, hauríem de valorar si volem oferir cafès o no, ja que els nostres clients farien sobretaula i no tindrien pressa per anar-se’n.

Per contra, si volem que els nostres clients visquin una experiència única, haurem de donar-los la mateixa importància que hem donat a les altres cartes.

En aquesta carta es recomana mantenir els cafès clàssics i no innovar tant en les elaboracions. Això no vol dir que no cuidem els detalls, les diferents qualitats i DO del cafè, les diferents llets, etc.

Detallem una sèrie de paràmetres per a poder crear una carta de cafès:

  • Varietat de cafès (DO, cafè natural)
  • Varietat de llets (sencera, semidesnatada, desnatada, de soia, light…)
  • Varietat de sucres (morè, blanc, sacarina, morè de canya…)
  • Varietat d’elaboracions (tallat, sol, amb llet, caputxino, irlandès…)
  • Varietat d’infusions (camamilla, menta i poliol, til·la…).

 

Sembla que ho tenim tot llest per a poder fer les proves d’obertura, oi?

COMPTE! Doncs no: se’ns oblidava una part importantíssima per poder, ara sí, completar l’oferta gastronòmica. Hem de treballar, en paral·lel a l’oferta de menjar, en la vaixella en què servirem els nostres plats. La vaixella ha d’estar a l’altura del menjar que servirem i estar d’acord amb l’estètica del restaurant.

La vaixella

La compra de vaixella per a un restaurant és una de les més importants. Moltes persones jutjaran el negoci per la seva vaixella, per tant l’elecció que en fem ha de passar la prova del temps i semblar que sigui nova cada vegada que es col·loca sobre la taula com a presentació d’un menjar. Però com podem decidir millor quina és la vaixella adequada per a crear una impressió positiva?

També és important tenir una vaixella pràctica que s’adapti al nostre menjar i al nostre espai.

Podem trobar plats que aconsegueixin realçar estèticament la bellesa del nostre menjar, però el més normal és tenir en compte la inversió que volem destinar-hi i com l’emmagatzemarem.