Curso CaixaBankLab Campus

CaixaBank i elBullifoundation han llançat un programa intensiu i gratuït per als clients de l’entitat que serveix per analitzar el futur del teu restaurant, a partir de l’avui i de l’ahir, aprofundint d’una manera específica en l’anàlisi de la teva situació financera.

Està especialment dirigit a responsables de restauració els negocis vigents dels quals funcionaven bé abans de la pandèmia, però que en una situació de crisi com l’actual poden necessitar altres eines, assessorament i respostes per poder reiniciar el seu negoci en el nou escenari i poder afrontar amb més garantia qualsevol altra crisi en un futur.

Aquest programa està distribuït en dues fases formatives i d’assessorament. La primera consisteix en seminaris formatius curts, on es posa principalment el focus en l’anàlisi de la situació financera, tan necessària per plantejar el reinici del negoci després de la crisi. A partir del setembre, la segona fase se centrarà en la millora diària de la gestió del restaurant sobre la base de l’aprenentatge adquirit i l’escenari de cada moment.

SOL•LICITA EL TEU ACCÉS

SOL•LICITA L’ACCÉS AL CAIXABANKLAB CAMPUS FENT CLIC AQUÍ

El primer curs, que consta de dotze seminaris, té el programa següent:

0. BENVINGUDA I PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA

Benvinguts a aquest programa destinat a restauradors preocupats pel negoci en un escenari tan complicat com l’actual. La relació de col•laboració que existeix entre CaixaBank i elBullifoundation ha permès unir esforços per continuar donant suport als restauradors a través del seu coneixement i experiència.

1. ON SOM I D’ON VENIM

Abans de començar a analitzar la situació del teu restaurant cal conèixer el context de la teva activitat econòmica.

2. ON SE SITUA EL TEU RESTAURANT EN AQUEST ESCENARI I QUINS SÓN ELS SEUS CONDICIONANTS?

Veurem quins són els factors més rellevants que condicionaran la restauració i el teu restaurant per reiniciar el negoci.

3. “A MI M’HO PORTA EL GESTOR.” NO! HO POTS PORTAR TU AJUDANT-TE, AIXÒ SÍ, D’ASSESSORS I CONSULTORS

En aquest vídeo posarem el focus en la importància que els propietaris dels negocis siguin els veritables gestors, que poden tenir una xarxa d’assessors que els ajudin, però sense delegar aquesta funció de gestió.

4. HE DE CANVIAR O EM FUNCIONA EL MODEL DE NEGOCI QUE TENIA?

En una situació extraordinària com l’actual, és moment per reflexionar i validar les bases del nostre model de negoci.

5. LA NOSTRA PROPOSTA DE PRESSUPOST I CONTROL PRESSUPOSTARI

És fonamental que el gestor del restaurant domini el pressupost del negoci i el seu control pressupostari. Aquestes eines són imprescindibles per a la gestió i per a la presa de decisions.

6. COMPARATIVA DE PRESSUPOSTOS 2019-2020. EL PUNT MORT

El nou escenari i els canvis que cal aplicar en el model de negoci ens obliguen a elaborar un nou pressupost i calcular el punt a partir del qual tornaré a guanyar diners.

7. QUINA ÉS LA TEVA SITUACIÓ FINANCERA PER AFRONTAR AQUESTA CRISI? EL BALANÇ

Hi ha dos conceptes clau per analitzar quina és la teva situació financera per afrontar aquesta crisi: què tens i què deus. Ho veurem fent el balanç del teu negoci.

8. PROJECTAREM UN FUTUR RENDIBLE. EL BUSINESS PLAN A CINC ANYS

Una vegada tenim la foto de la nostra situació financera actual i hem revisat el nostre model de negoci, toca projectar el futur a cinc anys. Per fer-ho, veurem com evolucionarà el nostre negoci segons diferents escenaris possibles.

9. I SI HI HA UNA ALTRA CRISI, QUÈ? LA PLANIFICACIÓ DE L’ESTALVI

Algunes reflexions sobre com cal gestionar l’estalvi per cobrir tant les necessitats com els imprevistos i vuit claus de la inversió a llarg termini.

10. SURT AMB EL DOCUMENT D’IDENTITAT EMPRESARIAL FET (I)

Veurem què és el document d’identitat empresarial i per a què serveix. N’anirem desgranant els components perquè et pugui servir com a full de ruta en el reinici del negoci. Començarem amb els líders, els tipus de restaurant, els condicionants i la cultura corporativa.

11. SURT AMB EL DOCUMENT D’IDENTITAT EMPRESARIAL FET (II)

Continuem desenvolupant els diferents blocs del document d’identitat empresarial. Avui partirem de la marca i arribarem a l’organigrama del restaurant, després d’haver analitzat com es planifica, s’organitza i funciona.

12. SURT AMB EL DOCUMENT D’IDENTITAT EMPRESARIAL FET (III)

Última sessió sobre el DIE i del primer cicle del programa, on acabarem de repassar totes les variables clau perquè puguis comprendre el teu restaurant, des de l’estratègia, resultats, experiència de client i conseqüències, així com la relació del restaurant amb el context en el qual desenvolupa la seva activitat.

 

Els ponents són Ferran Adrià (president d’elBullifoundation), Javier Cantero (director del centre de Banca Privada All in One), Enric Fernández (economista en cap de CaixaBank), Sílvia Timón i Sílvia Sánchez (cofundadores de Thinknovate, l’spin-off d’elBullifoundation especialitzada en consultoria i formació en gestió i innovació), Ernest Laporte (director financer d’elBullifoundation) i Ana Díez (directora executiva de Negocis i Emprenedors de CaixaBank).

SOL•LICITA L'ALTA

POTS SOL•LICITAR L’ALTA GRATUÏTAMENT DES D’AQUEST ENLLAÇ