Ferran Adrià ha convertit per un dia l’Auditori de CosmoCaixa en una gran cuina, amb fogons, aliments frescos i uns aspirants molt especials: avis i àvies de tota la província que, juntament amb els seus néts i nétes, han estat els guanyadors d’un concurs de receptes impulsat per l’Obra Social ”la Caixa”.

Ferran Adria T'explico a la cuina

A Ferran Adrià l’ha rebut Lluís Noguera, director de CosmoCaixa, que ha donat pas a la presentació del projecte “T’ho explico a la cuina” per part de Xavier Bertolín, director de l’Àrea Comercial i Educativa de la Fundació Bancària ”la Caixa”.  Es tracta d’un projecte multiplataforma compost per un llibre, un web, vídeoconsells i espais televisius que es completarà d’aquí a uns mesos amb el llançament d’una app amb experiència de joc i continguts relacionats. Des d’eduCaixa, el projecte s’estendrà a través dels seus programes educatius, que fomenten els hàbits saludables entre els més petits.

Ferran Adria T'explico a la cuina

Ferran Adrià ha continuat amb l’explicació de què ha significat per a ell la creació d’aquest llibre, un dels projectes amb més il·lusió de la seva vida, segons les paraules del mateix Ferran Adrià. El canvi de paradigma a la societat actual, en què els nens, per primera vegada, comencen a tenir una especial curiositat pel món de la gastronomia i la cuina, ha ajudat en gran manera a impulsar un projecte com aquest.

Ferran Adria T'explico a la cuina

Així mateix, es tracta de la primera vegada en què a un llibre de Disney una persona real interactua amb els personatges dels quatre mons que formen l’esfera infantil de les quatre grans marques: Disney, Pixar, Star Wars i Marvel. Ell mateix es passeja per diferents universos i crea propostes culinàries fabuloses guiat pels coneguts personatges. El resultat són més de 60 receptes a quatre mans perquè pares i fills les cuinin junts. A més a més, aquest llibre és una eina que facilita a les famílies un moment d’oci culinari i el converteix en l’ecosistema educatiu ideal per aprendre a casa què és la cuina.

Ferran Adria T'explico a la cuina

Els avis i néts seleccionats han pogut cuinar algunes de les receptes presents al llibre amb Ferran Adrià i part del seu equip i sota la mirada d’un públic que escoltava atentament la visió disruptiva d’alguns dels moments més quotidians davant els fogons.

Ferran Adria T'explico a la cuina

Al final de l’esdeveniment, els tres nens, Marta, Hugo i Oriol, i els seus avis, Carme, Roser i Vicente, s’han pogut emportar un exemplar del llibre T’ho explico a la cuina signat pel mateix Ferran.

Ferran Adria T'explico a la cuina