Visita elBulliFoundation CaixaBank

Ferran Adrià va obrir en exclusiva elBulliLab a seixanta empleats de CaixaBank de tot Espanya per donar a conèixer de primera mà tota la història, el present i el futur més immediat d’elBulliFoundation.

elBulliLab és l’espai físic on s’ubiquen els equips que estan desenvolupant tots els projectes d’elBulliFoundation. Conjunts d’especialistes, cadascun dels quals està destinat a un projecte en concret, que es van coordinant per assolir l’objectiu final. I quin és l’objectiu final? Ferran Adrià té el projecte d’aconseguir ordenar tota la informació i coneixement relacionats amb el món culinari des del seu inici fins al present. I quin és el motiu principal d’un projecte tan ambiciós com aquest? Si seguim les paraules de Ferran Adrià, per poder reinventar primer cal conèixer. És a dir, per poder ser creatius en un camp hem de tenir un coneixement profund del mateix.

visita elbullifoundation caixabank

elBulliFoundation, que va néixer quan el famós elBulli va tancar, continua amb el mateix ADN que el restaurant: un afany implacable pel coneixement, l’ordre, la metodologia i la creativitat. Reinventar processos requereix molta disciplina i és una cosa que Ferran transmet constantment al seu equip i una de les claus per a l’èxit d’elBulliFoundation.

visita elbullifoundation caixabank

La tasca actual d’elBulliFoundation és fonamentalment documentar i relacionar tot el que ara sembla desconnectat: història de la cuina, història dels aliments i la seva classificació, tècniques culinàries, materials i eines… A més, amb acords com el que sosté amb CaixaBank (el projecte CaixaBankLAB) es trasllada part d’aquest coneixement en projectes d’ajuda a la pime. Per exemple, tota l’experiència en gestió d’un restaurant s’està abocant en un llibre que pròximament es publicarà on l’emprenedor que vulgui muntar un negoci de restauració tindrà un manual detallat de tots els passos que cal seguir: des de les llicències necessàries i on s’obtenen fins als documents diaris de control i de gestió del negoci.

visita elbullifoundation caixabank

Tots aquests detalls i moltes curiositats més van ser explicats per Ferran Adrià. Però, com bé sabem, elBulliFoundation i elBulliLab estan en constant desenvolupament, motiu pel qual el que avui han vist aquestes seixanta persones no tindrà res a veure amb el que veuran demà.