nuevas tecnologías restaurante

Les noves tecnologies a la sala de restaurant ens permeten, principalment, optimitzar tres grans àmbits: 

  • Millorar la comunicació entre sala i cuina
  • Conèixer l’estat del servei en temps real
  • Posar a disposició més formes de pagament per a facilitar el cobrament

 

Les noves tecnologies s’han obert camí també en algunes de les tasques que efectua el servei de sala. D’entrada, hi ha diversos sistemes per a agafar la comanda al client: des d’un bloc electrònic on podem anotar-la o fins i tot seleccionar opcions preestablertes, fins a un sistema que connecta directament i instantàniament la comanda amb la cuina.

La velocitat i l’eficàcia de la comunicació s’han vist afectades per les noves tecnologies de manera positiva, gràcies que han simplificat tots els processos a ordres senzilles, i això motiva que es cometin menys errors en el servei. Així no només millora la comunicació entre sala i cuina, sinó que també millora la gestió tant del servei com del personal de sala i cuina, ja que la informació sobre l’estat de les comandes de cada taula es pot veure en temps real. Això permet avançar-se al servei i també tenir un control permanent de l’oferta i la disponibilitat de cada element del menú.

D’altra banda, el sistema de facturació i de pagament es beneficia també de les innovacions. Si bé el pagament amb targetes de crèdit ja existia, aquest s’ha generalitzat amb sistemes electrònics molt més ràpids i fiables, amb la possibilitat de pagar amb targetes de dèbit, etc.

Les noves tecnologies no només faciliten el procés de cobrament, sinó que també generen facilitats de pagament als nostres clients posant a la seva disposició més varietat de mecanismes (per exemple, bit coins) i dispositius (mòbil) fora de l’efectiu i les targetes de crèdit, que ofereixen més seguretat en la transaccions i poden atorgar ofertes especials.