Proyectos CaixaBank elBulliFoundation

Ferran Adrià va presentar a Santiago la guia Mise en place que ha elaborat l’equip d’elBulliFoundation juntament amb CaixaBank i que pretén ser un complet manual d’ajuda als emprenedors del sector de la restauració. Una completa guia on s’explica pas a pas el procés de creació d’un restaurant, des de la fase de definició fins a la planificació i la seva posada en marxa.

Al Palau de Congressos de Santiago i davant de 500 empresaris Ferran Adrià va explicar amb detall què suposa obrir un restaurant. En paraules del mateix Ferran “pots aprendre tot el que vulguis sobre cuina, que és important, però el que importa finalment és la gestió”. A l’exposició, Ferran va parlar sobre experiències com la de Heart, a Eivissa, on van aconseguir crear una experiència impactant però que no va començar a funcionar fins que no es va entrar en detall a optimitzar-ne la gestió. En aquest sentit Ferran argumenta que tots podem tenir idees, que és difícil de vegades aplicar-les i dur-les a terme, però que donin diners és el més difícil i complex.

Ferran va entrar a analitzar l’estat de salut de la gastronomia gallega i va detallar que ja es podia parlar d’una cuina contemporània i que la cuina gallega compta avui dia amb una generació de gent increïble.

En finalitzar la conferència sobre Mise en place va explicar els plans de futur immediat per al nou elBulli, que obrirà com a centre d’innovació el 2018 i que pivotarà sobre dos eixos: el vessant d’internet i el vessant presencial. L’espai del nou elBulli tindrà 4.000 metres quadrats que versaran sobre els conceptes d’innovació i creació.

Al llarg del dia Ferran també va impartir un taller d’innovació amb una desena de empreses del sector agroalimentari i de transformació de peix. Hi van assistir empreses com ara Coren, Horsal Soc. Coop, PortoMuiños, Alibos, Martín Codax, Congalsa, Bio de Xeado, Innolact i Granja Campomayor. En aquest taller els assistents van poder compartir amb Ferran les seves línies de treball i van analitzar les tendències de consum del sector.

Finalment, 200 nens van poder assistir a un taller on Ferran va cuinar tres divertides receptes que es troben al llibre T’ho explico a la cuina.