Aquest dilluns 29 de febrer va començar la primera de les sessions de treball en què els tres seleccionats del projecte d’emprenedoria en restauració van poder posar a prova la primera versió del manual de gestió d’un restaurant que l’equip d’elBulliFoundation i CaixaBank llançaran conjuntament.

elbullifoundation caixabanklab0

Es tracta d’un manual en el qual s’explicarà pas a pas com es passa de la idea inicial de muntar un negoci de restauració fins a la seva posada en marxa i gestió diària. Una completíssima guia en què s’inclouen des dels passos que cal dur a terme relacionats amb els tràmits i els requisits legals fins a la conceptualització de la idea, el pla de negoci, l’anàlisi de la competència, l’operativa, els recursos humans, el pla de màrqueting…

Aquest projecte pretén ser la guia més gran que s’ha creat fins ara amb què les pimes o emprenedors que vulguin destinar una inversió d’entre 45.000 i 300.000 euros assegurin al màxim la seva inversió. En aquest manual de gestió d’un restaurant s’aboca tota l’experiència i els coneixements adquirits per l’equip d’elBulliFoundation al llarg de la seva trajectòria.

elbullifoundation caixabanklab2

I per adaptar-lo realment a les necessitats del mercat, CaixaBank va fer una campanya en la qual es van seleccionar tres projectes d’emprenedors que volien obrir un negoci o bé reconvertir-ne un que ja estiguessin dirigint i que volguessin passar tres dies amb l’equip d’elBulliFoundation analitzant en detall el manual i cadascun dels seus punts aplicats als seus projectes. El resultat ha estat realment gratificant. En paraules de Ferran Adrià, ha estat una “experiència altament enriquidora per al projecte del manual de gestió”. Tota l’aportació que els tres emprenedors hi han abocat amb les seves idees, preguntes i dubtes ha permès passar a una segona fase del manual en què s’estan adaptant alguns dels seus continguts per convertir-lo en una eina fonamental per a qualsevol projecte d’una pime del sector de la restauració.

elbullifoundation caixabanklab-4

Els tres emprenedors seleccionats que han col·laborat en la revisió de la primera versió del manual de gestió han estat:

Lola i Enric, que ja disposen d’un negoci molt estacional de restauració a Calafell però que aquest mes llançaran un nou restaurant que servirà hamburgueses davant el mar i que estarà obert tot l’any. Aconseguir que aquest llançament es converteixi en un èxit és un dels objectius que s’ha treballat en aquestes sessions.

Francisco Manuel, cordovès de naixement però que resideix i treballa actualment a Madrid, en un restaurant de reconegut prestigi. Després d’haver treballat amb Paco Roncero, la seva idea és llançar un nou restaurant orientat a la cultura mediterrània que es fonamentarà en l’estudi de la riquesa gastronòmica que caracteritza els països dels tres continents banyats per la mar Mediterrània: Europa, Àsia i Àfrica.

Juli representa un clar exemple de renovació generacional. Amb formació a l’escola Hofmann i un restaurant familiar a Sant Joan Despí regentat pels seus pares, en un any n’ha d’agafar les regnes. S’obre davant seu un mar de dubtes i unes renovades ganes de fer un gir al negoci.

Les tres jornades s’han desenvolupat a elBulliLab, on els emprenedors han pogut treballar mà a mà amb Ferran Adrià la seva idea de negoci. A més, s’han fet visites a restaurants estratègics del grup de restaurants elBarri, amb negocis insígnia com el Tickets a la coneguda avinguda del Paral·lel de Barcelona.

En aquestes jornades també han pogut conèixer tot l’equip que està desenvolupant el manual de gestió, equip en el qual s’inclouen professionals de diferents disciplines, cosa que permet cobrir totes les àrees que es necessiten controlar per garantir l’eficiència de la inversió.

elbullifoundation caixabanklab-3